hoofdmenuover ons . instagramshop
Verzorg je Sleurbeestjes!

2020“ Opstarten met de waan van de dag. Tweetje van Trump, artikeltje van Rutger, koppensnellen, WhatsApp berichtje, terug naar nu-punt-nl-achterkap, aftikken met een corona-meme en door naar mijn outlook want dan kan de thuis-werkdag kan start.”

“ Tijd voor muziek - tijd voor Spotify, uiteraard. Van my favourite artist via my favourite album naar de recommended for me. Lood om oud ijzer.”

“ Toe aan mijn tweede voeding. Op rechts twee sneetjes volkoren brood met hummus en kaas zonder boter want die is nog steeds op. Op links de socials. Zou Arie Boomsma weer een nieuwe corona-home train video hebben gedeeld?”

“ Werkdag voorbij en afschakelen want tu tu tu het was me het dagje wel. Netflix, what else. Ja, gemberthee. We kunnen toch prima opnieuw die Deense serie aanzetten.”


En zo gaat het dag, na dag, na dag. Bij de zoveelste achteloos gesmeerde boterham word ik aangewakkerd door een prangende blik vanuit mijn bord. Een heel klein beestje in de vorm van een broodje kijkt me aan. Onze blikken kruisen, en ik weet: ik verwaarloos mijn sleur.

Wanneer de weken een aaneenrijging van het bekende zijn, voelen we ons gevangen door de sleur. Op iedere blog wordt opgeroepen om deze sleur te doorbreken met actie. Voor een rijk leven moet je namelijk zo veel mogelijk nieuwe ervaringen op doen en je grenzen verleggen. Wanneer je iets voor de eerste keer doet, doe je dit met meer bewustzijn en sla je deze herinneringen beter op. De tijd gaat langzamer; een gevarieerd leven is een lang leven. Dus je probeert een nieuwe hobby, neemt eens een andere fietsroute naar werk en plant een weekendje uit. Maar, dit is enkel een poging tot het ontvluchten van de herhaling. En zo blijf je slachtoffer van je sleur.

Voortdurende herhaling is onvermijdelijk. Naarmate we ouder worden lijkt de tijd sneller te gaan omdat we meedeinen in de toenemende routine. Maar, herhaling staat niet lijnrecht tegenover vernieuwing, ze vullen elkaar juist aan. Waarom geven we de herhaling niet een aandachtige behandeling? Dat wat we al kennen kost minder energie en geeft dus meer ruimte voor nieuwe inzichten.

Sleurbeestjes gevangen en in potjes gestopt
Zo verschenen de Sleurbeestjes. Sleurbeestjes articuleren de sleur situatie waar je je in bevindt. Ze nemen de vorm aan van jouw specifieke sleurtjes: van je herhalende Spotify playlist tot de standaard AH boodschappenlijst. Vooral in deze tijd van een naar binnen gekeerd leven hunkeren we naar spontaniteit, improvisatie en toevalligheden. De sleur is meer dan ooit aanwezig in ons leven. Dit vraagt erom je dagelijkse dingen met aandacht te doen. Herhaling bepaalt namelijk een groot deel van je leven. Bedenk welke Sleurbeestjes jij bezit. Hoeveel heb je er? Waar en wanneer kom je ze tegen? Hoe zien ze eruit? Wees nieuwsgierig naar ze.

Beleef je sleur met aandacht, verzorg je beestjes.
 
 
Pepelsenkrepels 2020 - bloedend konijn producties